Tips & Tricks: Kraamcadeaus

Kleertjes, schoentjes, speentjes, knuffels en boekjes. In de kraamtijd worden jullie en je kindje flink verwend met allerlei cadeaus. Een uniek kraamcadeau vinden kan lastig zijn. Mensen vragen je wat je graag zou willen hebben, en of er iets is wat je nog nodig hebt. Hier een aantal handige en unieke kraamcadeaus die wij gekregen hebben:

Swaddle Me

Mijn moeder kocht me een van de handigste cadeaus die ik gekregen heb; een inbakerdoek. Deze inbakerdoek van Swaddle Me heeft ons en Lexi ontzettend veel rust gegeven. Aangezien baby’s veel ongecontroleerde bewegingen maken, maken zij zichzelf vaak wakker omdat ze zich met hun handjes in het gezicht slaan. Ook slapen sommige baby’s heerlijk tegen je aan, en slecht wanneer ze alleen in bedje liggen. Dit komt omdat een baby zoekt naar geborgenheid. Door een inbakerdoek voelen ze zich veilig en lekker, net zoals in de baarmoeder. De inbakerdoek van Swaddle Me heeft klittenband en is gemakkelijk om je kindje in te bakeren. Lexi slaapt door de Swaddle Me altijd langer door, en ze wordt er rustig van.


De schommelstoel

 Veel baby’s willen in slaap gewiegd worden. De schommelstoel is een perfecte oplossing wanneer je even geen tijd (of zin) hebt om je kindje vast te houden en in slaap te wiegen. De schommelstoel die ik gekregen heb heeft 5 wiegstanden, een heel aantal muziekjes (en zelfs het geluid van de baarmoeder toen je kindje erin zat) en is gemaakt voor pasgeboren baby’s maar ook nog als ze groter zijn. 


De loopstoel

Van mijn collega’s kreeg ik een loopstoeltje, waar je je kindje in kunt zetten als ze wat groter zijn. Ze kunnen zichzelf dan vooruit “trappelen” en spelen met de speeltjes die erop zijn bevestigd. Heel handig wanneer je je kindje veilig wil laten rond spartelen. Helaas is Lexi er nu nog te klein voor, maar we kunnen niet wachten tot we ‘m kunnen gebruiken!

Gepersonaliseerde cadeautjes

De leukste cadeaus die wij gekregen hebben vind ik de persoonlijke cadeautjes met Lexi’s naam erop:

Het kinderstoeltje

Een luiertaart met regenlaarsjes

Glaswerk met muisjes erin

Stapeltoren 

Een badjas

Naamslinger

Nog een paar tips, mocht je de vraag krijgen wat je nog wil hebben of mocht je zelf kraamcadeaus gaan kopen:

Kleertjes boven maat 56

Mama’s (en papa’s) hebben al flink ingeslagen als het gaat om kleertjes in de eerste babymaten. Kijk dus altijd voor kleren vanaf maat 62, zo weet je zeker dat ze passen (op een dag).

Cadeau’s voor mama en papa

Ook mama en papa mogen verwend worden! Boeken zoals “Oei, ik groei”  en schrijfboeken zoals “Het kraambezoekboek” en “Baby’s eerste jaar” zijn ontzettend handig en leuk om te krijgen/geven. Ook cadeaubonnen doen het altijd goed. Denk aan Prenatal, Kruidvat, H&M en Hema bijvoorbeeld. Een luiertaart is ook altijd welkom. Ouders kunnen niet genoeg luiers, spuugdoekjes en hydrofiele luierdoeken in huis hebben. Let op: Pak luiers in maat 2 of zelfs 3, baby’s groeien snel uit de eerste maat!

Alle cadeaus zijn natuurlijk leuk en welkom, iedereen doet zijn of haar best om iets leuks te vinden. Ben dus altijd dankbaar met wat je krijgt, en tevreden met wat je geeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s