Baby update: 2 maanden oud

Vliegensvlug gaat de tijd,
sinds we jou hebben ontmoet.
Jij hebt geen flauw idee,
wat jouw bestaan met ons doet.
Je kleine twinkel oogjes,
je lieve stralende lach.
Vanaf het moment dat je bij ons bent,
genieten we van elke dag.
Je leert zoveel nieuwe dingen,
en je brabbelt steeds wat meer.
Wat word je groot mijn kleine Lexi,
je verrast ons keer op keer.
Nog even met je knuffelen,
nog even dicht tegen me aan.
Nog even je hoofdje kussen,
soms voor een lach en soms een traan.
Altijd zal ik je beschermen,
wat het leven je ook biedt.
Altijd zal ik van je houden,
want zonder jou, dat kan ik niet.

Hoera, Lexi is 2 maandjes oud!

Als ik terugkijk naar de afgelopen 2 maanden zie ik hoeveel Lexi is gegroeid. Niet alleen in haar lengte, maar vooral in haar ontwikkeling. In de eerste weken na haar geboorte had ze steeds krampjes en uitslag op haar gezichtje en armen. Mijn verloskundige liet ons van Nutrilon naar Nutrilon Hypoallergeen overstappen. Helaas was dit geen succes. Op eigen houtje ben ik daarom Nutramigen LGG gaan bestellen, en daar reageerde Lexi al veel beter op. Toch, na een week begon de ellende weer opnieuw. Dit keer iets minder heftig, maar genoeg voor ons om er achteraan te gaan. We maakte een afspraak bij een arts die ons Hero Baby Allergy Care voorschreef, Lexi heeft wel degelijk allergieën. Lactose, koemelk, soja,  Johannesbrood meel en nog meer. Op de nieuwe voeding doet ze het ontzettend goed tot nu toe, we gebruiken ‘m een kleine week. Eindelijk drinkt Lexi haar flesje leeg binnen een half uur in plaats van anderhalf uur, en eindelijk zijn de krampen ècht minder. 

Elke baby is natuurlijk anders. Maar de dingen die ons het meest bij zullen blijven van de afgelopen 2 maanden is bijvoorbeeld hoeveel ze gegroeid is, van maatje 50 (die in het begin nog te groot was) naar maatje 62. En hoe ze nu zo lief naar ons kan lachen, en sinds 2 weekjes probeert te brabbelen. Je merkt echt dat je kindje jou leert kennen, en ineens een voorkeur krijgt voor verschillende dingen. Zo wil Lexi graag rechtop zitten op onze schoot in plaats van liggen in onze armen, en kijkt ze graag naar simpele patronen (bijvoorbeeld op een dekentje) en zelfs de tv! Ook is ze sinds een week helemaal verliefd op haar boxmobiel, waar ze eerst niets van moest hebben. Als we het muziekje laten afspelen en de Nijntjes boven haar ronddraaien, ligt ze vol bewondering te kijken en te lachen. Ze wil ook sinds kort in haar schommelstoel zitten, en valt daarin zelfs in slaap. 

De afgelopen weken stonden in het teken van ons nieuwe gezinnetje, kraamvisite, eerste uitstapjes en nieuwe dingen leren en uitproberen. Wat je baby wil, weet je zelf als moeder (en vader) het beste. Het is altijd fijn om advies en tips te krijgen, daar niet van, maar het is aan jou of je dit wil opvolgen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s