Aftellen: De jaarwisseling en einde verlof

Het is bijna zover, bijna 2017. Bijna tijd om 2016 uit te zwaaien, terwijl we kijken hoe het vuurwerk een lichtshow geeft in de lucht. 

Dat het bijna 2017 is betekent ook dat mijn verlof er bijna op zit. Ik mag 7 januari weer gaan werken. Afscheid nemen van het jaar 2016 en mijn verlof valt me soms wel even zwaar. Het jaar waarin ik zwanger werd van mijn lievelingsmensje en het jaar waarin ik ging samenwonen en bevallen heeft een speciaal plekje in mijn hart. 

Dat ik weer mag gaan werken heeft zijn voor-en nadelen. Ergens heb ik weer zin om aan de slag te gaan, even weg van huis en iets anders aan mijn hoofd dan alleen babydingen. Van de andere kant wil ik het liefst zoveel mogelijk tijd doorbrengen met Lexi en mijn gezin. De dagen dat ik aan het werk ben, en mijn vriend met zijn opleiding bezig is, past onze gastouder op Lexi en mijn schoonouders. Onze gastouder hebben we tegen het eind van mijn zwangerschap gevonden via een gastouderbureau. Wat me aansprak bij haar, is dat ze zelf 4 kleine kindjes heeft, en haar liefde voor kinderen ontzettend groot is. De eerste keer dat we bij haar thuiskwamen, was het de bedoeling dat we even kennis zouden maken. “Even” werd 3 uur gezelligheid. De klik was er meteen, en die hebben we nog steeds. In mijn zwangerschap en ook nog in mijn verlof heb ik contact met haar gehouden via Whatsapp en telefoontjes. Een week geleden is Lexi voor de eerste keer om te oefenen bij haar geweest, en het ging ontzettend goed. Het geeft me rust om te weten dat ik Lexi bij haar kan laten, en bij mijn schoonouders. Opa en oma’s verwennen hun kleinkinderen goed! 

Nog een weekje mag ik genieten van het leven als stay-at-home-mom, lekker bij mijn meisje. Mijn vriend heeft ook nog een weekje vrij, dat maakt mijn laatste verlofweek helemaal goed. Met een lach op mijn gezicht kijk ik terug naar dit jaar en deze bijzondere tijd. Van een dikke babybuik, naar een snelle bevalling en nu een kleintje erbij. Als trotse mama ga ik volgende week weer naar mijn werk. Dat het spannend zal worden en even weer vreemd zit er dik in, maar ook dat zal wennen. 

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken, en dankbaar voor alle steun en liefde die ik van mijn partner, familie en vrienden heb gekregen het afgelopen jaar. Zoals ze wel eens zeggen: Count your blessings! Dat is wat ik zal blijven doen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s