Letters to Lexi

Vanaf het moment dat Lexi geboren is, wil ik niets liever dan haar vertellen over mijn ervaringen als mama en haar laten weten wat in mijn hoofd omgaat. Helaas is Lexi nog te klein om dit te begrijpen, en naar me te kunnen luisteren. Daarom ben ik gaan schrijven, voor haar.

Ik ben bang dat ik bepaalde dingen niet zal onthouden in de loop der jaren, terwijl ze op dat moment misschien erg belangrijk voor me zijn. Gevoelens, gebeurtenissen en details die ik ervaar en graag met haar wil delen zet ik daarom op papier. Ik schrijf brieven voor Lexi die ze later terug kan lezen, wanneer zij dat wil. Elke brief nummer ik, zodat ze weet in welke volgorde ze geschreven zijn. Zo schreef ik brieven over mijn zwangerschap, de bevalling en haar eerste weken. 

Schrijven heb ik altijd graag gedaan, een eigenschap die ik van mijn moeder heb overgenomen. Ook zij heeft mij veel dingen verteld over haar ervaringen met mij vroeger. Toch zijn er bepaalde momenten dat ze moest zeggen: ‘Oh, dat weet ik even niet meer, dat is al zo lang geleden.’ Voor mezelf en voor Lexi vind ik het belangrijk dat juist die momenten niet vergeten worden, en hoe akelig het ook klinkt; mocht mij ooit iets naars overkomen, dan zullen de verhalen die ik haar had willen vertellen niet verloren gaan. 

Het schrijven van brieven voor mijn dochter is niet alleen belangrijk voor later, maar ook voor mijn rust. De dingen die ik graag wil onthouden, vooral de kleine details, schrijf ik op deze manier van me af. Een lief gebaar van mama, waarmee ik wil laten zien hoeveel ik van haar hou, ligt bewaard in een kistje die ik ooit aan haar zal geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s