Tips & Tricks: Inbakeren

Lexi is een onrustige slaper, behalve als ze ingebakerd in haar bedje ligt. Sinds Lexi een paar dagen oud is, bakeren we haar elke dag in in de inbakerdoek van Swaddle Me. In het begin deden we dit alleen ’s nachts, nu pakken we haar bij elk dutje in. 

Dat baby’s veel ongecontroleerde bewegingen maken is heel normaal. Ze hebben, vooral in het begin, nog geen controle over hun armpjes en beentjes. Bij Lexi heb ik dit ontzettend goed gemerkt, en nog altijd slaapt ze niet lekker wanneer ze zonder inbakerdoek ligt. Natuurlijk is het kiezen om je kindje wel of niet in te bakeren heel persoonlijk, want het moet uiteindelijk ook afgeleerd worden. Zodra een baby zich kan draaien is het niet erg veilig meer. De Swaddle Me is naar mijn mening een fantastische inbakerdoek. Helemaal van katoen en met (sterke) klittenband, super comfortabel voor je kindje en als je het goed doet, zit je baby er stevig in! Het is niet zo dat je kleintje zich helemaal niet meer kan bewegen, de beentjes zitten in de Swaddle Me namelijk gewoon in een soort “zak” waardoor het bewegen van de benen nog mogelijk is.

Wat wij meestal doen, wanneer Lexi moet gaan slapen, is wachten tot ze heel slaperig is of al slaapt. Vervolgens leggen we haar in de doek, en als ze daardoor een beetje wakker wordt wiegen we haar nog even in onze armen in slaap. Lexi gaat nog niet uit zichzelf slapen, dit hebben we al meerdere malen geprobeerd. Maar als je kleintje wel uit zichzelf in slaap valt, kun je hem of haar lekker instoppen na het inbakeren. Door de inbakerdoek kunnen baby’s niet met hun armen en handen in hun gezichtje, een van de redenen dat ze snel wakker worden en onrustig slapen. Ook voelt een baby zich geborgen in een inbakerdoek, ze zijn immers de kleine warme ruimte in de buik van mama gewend. 

Wij leggen Lexi sinds een paar weken bijna elke keer in bed als ze in slaap valt, en nog een enkele keer in de box. In het begin sliep ze overdag alleen maar in de box, met gevolg dat ze niet goed sliep in de stilte van de slaapkamer. Door het een beetje te combineren merken wij dat ze nu op beide plekken kan slapen, het is wel zo dat ze beter slaapt in een rustige omgeving. Voor ons is de inbakerdoek de perfecte uitkomst. Zeker het proberen waard! 

Een gedachte over “Tips & Tricks: Inbakeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s