38 graden in hartje winter

Zachtjes aai ik ik haar over haar haartjes, lief slaapt ze even tegen me aan. Haar lichaampje zweet, ze huilt al de hele dag. Jep, Lexi heeft haar eerste vaccinaties gehad.

In de vroege morgen stonden we bij het consultatiebureau. Lexi werd zoals gewoonlijk weer gemeten en gewogen. ‘Ah kijk, ze doet het heel goed’, werd ons verteld. Ons kleine meisje mag mee naar het kamertje waar ze haar eerste vaccinaties gaat krijgen. Even wordt ze nagekeken, daarna mag ik haar afleiden terwijl 2 spuiten in haar beentjes verdwijnen. Een paar seconden huilt ze, dan is alles weer goed. ‘Oh, als dat alles is’, denk ik nog. Het enige wat ons werd gezegd, was dat ze wat verhoging kon krijgen en wat meer kon gaan slapen, als ze koorts kreeg mochten we haar een zetpilletje geven. 

Eenmaal thuis aangekomen pakte we meteen de wandelwagen en maakte we een lange wandeling zodat ze in slaap kon vallen, ze mocht immers niet ingebakerd worden, en wij weten hoe slecht ze slaapt zonder de Swaddle Me. Ze sliep, gelukkig! We lieten haar in de Maxi Cosy verderslapen en toen ze eenmaal wakker werd..; Chaos! Lexi krijste de hele buurt bij elkaar, mijn arme meisje. Bij elke schone pamper controleerde we haar temperatuur, deze werd steeds hoger. Haar hoofdje voelde warm aan, haar handjes koud. Ze wilde alleen nog maar slapen als ze in onze armen lag, daar sliep ze dan even, waarna ze weer wakker werd en het op huilen zette. 

Mijn arme Lexi, helemaal uit haar doen. Ik wist niet dat de inentingen haar zo overstuur konden maken. Uiteindelijk heeft mijn vriend haar toch ingebakerd midden in de nacht. Wel met luchtige kleertjes aan en haar sokjes uit. Vanmorgen was Lexi gelukkig weer de oude, wat hadden we die vrolijke glimlach op haar gezichtje gemist!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s