Voor alles een eerste keer, voor alles een laatste.

Voor de laatste keer in mijn verlof maak ik Lexi wakker om haar de fles te geven. Voor de laatste keer in mijn verlof ben ik vanmiddag met haar en mijn beste vriendin gaan wandelen, en voor de laatste keer in mijn verlof doe ik haar straks in badje. De laatste beschuit met muisjes die ik eet, is toevallig de laatste van het pak. Voor alles een eerste keer, en dus voor alles ook een laatste.


Het besef komt nu pas ècht binnen, mijn verlof is voorbij. Morgenvroeg begin ik weer met werken. Dan gaat Lexi naar mijn schoonouders, en moet ik haar voor het eerst in 2 en een halve maand de hele dag gaan missen. Ik mag niet klagen, ik heb een fijne baan en ik weet dat Lexi in goede handen is wanneer ik niet bij haar kan zijn. Toch maakt het me emotioneel dat deze periode nu toch echt ten einde is gekomen. Een aantal maanden geleden zat ik hier nog met mijn bolle buik te fantaseren over het moederschap. Bijna 3 maanden geleden kreeg ik Lexi voor het eerst in mijn armen. Vele bezoekjes, kaarten, cadeaus maar vooral vragen in mijn hoofd volgden. Het is namelijk niet alleen maar een roze wolk, het ouderschap. Natuurlijk delen we op social media alleen de leuke dingen, maar niet elk moment loopt zo  flawless als het lijkt. Een baby opvoeden is 80% van de tijd gokken. Zo’n kleintje kan je niet vertellen wat hij of zij wil, je kunt dus alleen maar raden en uitproberen of dat wat jij doet het juiste is.  

Wat op dit moment door mijn hoofd gaat, is vooral of dit jaar net zo snel voorbij vliegt als het vorige. Het ene moment had ik een zwangerschapstest in mijn handen, het andere moment ging ik samenwonen en voor ik het wist stond ik luiers te verschonen aan de commode. Op deze laatste dag van mijn verlof blik ik terug op de afgelopen maanden waarin ik de meest bijzondere en bizarre momenten heb mogen delen met mijn partner, familie en vrienden.


Voor de laatste keer in mijn verlof schrijf ik een blog, maar er zullen er nog een heel aantal volgen terwijl ik mijn “normale” leventje weer oppak. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s