Papa van Lexi

Ooit mijn highschool sweetheart, nu de papa van mijn kindje. 

Het leven kan zo raar lopen, en toch alsof alles naarmate de tijd voorbij gaat op zijn plek lijkt te vallen. Die ene date die je toen had, was nodig om je over je ex heen te helpen. Die ene vriend die je nu niet meer spreekt, heeft ervoor gezorgd dat jij niet iedereen meer in vertrouwen neemt. Die ene klasgenoot die je had, was stiekem toch de reden dat je vaker naar school kwam. Die persoon die zei dat jij niks zou bereiken in je leven, gaf je moed om het tegendeel te bewijzen. Mensen in je leven komen en gaan, en ik geloof dat ieder persoon die we leren kennen om een reden in ons leven komt. 

We ontwikkelen onszelf namelijk nooit alleen, we beginnen bijvoorbeeld als baby ons te ontwikkelen met hulp van onze ouders, en leren op latere leeftijd constant nieuwe mensen kennen die ons (onbewust) helpen om onszelf te kunnen vinden. We leren honderden mensen kennen, en toch is er maar een klein aantal mensen die we niet snel zullen vergeten.

Voor mij is Tim een van die mensen. Op mijn 14e leerde ik Tim kennen, die op dezelfde middelbare school zat dan ik. In september 2007 hadden we onze eerste date. Nee, niet high class uiteten, gewoon de hele avond door de stad lopen en praten (met als kers op de slagroom getrakteerd worden op een cola van Mc Donalds, super romantisch). Om 23.00 uur was het feestje dan toch echt afgelopen, mijn vader belde me om te checken of ik nog leefde, en kwam me uiteraard halen. Vanaf die date was het voor Tim en mij duidelijk, we waren verliefd. Uiteindelijk zijn we iets langer dan een half jaar samen geweest, maar in mei 2008 was het dan toch echt voorbij.

2007/2008

Ik kon Tim niet vergeten, en Tim mij ook niet. We bleven contact houden, dachten vrienden te kunnen blijven maar uiteindelijk blijft er altijd iemand gevoelens voor de ander houden. Wat we hadden verwaterde, in onze vriendengroep ging ook ieder zijn eigen weg aangezien iedereen met een opleiding begon en “volwassen” moest worden. Ik kreeg een nieuwe relatie, Tim ook. We spraken elkaar nog soms, om te vragen hoe het ging of iets te vertellen wat de moeite waard was. Mijn vorige relatie heeft bijna 7 jaar geduurd, waarvan ik de laatste jaren niet gelukkig ben geweest. Logisch dat ik niet gelukkig was -mijn vermoedens werden pas ná de relatie bevestigd- hij ging meerdere malen vreemd en loog zijn leven bij elkaar. 

In die heftige periode heb ik ontzettend veel aan Tim gehad, ik kon telkens bij hem terrecht. Soms voor een mannelijk perspectief op zaken, soms voor een schouder om op te leunen. Hij maakte me aan het lachen, was er voor me wanneer ik het nodig had en bleef rustig op momenten dat ik rust nodig had (want ik kan best een chaotisch mens zijn hoor). Je raad het al, ik viel weer als een blok voor hem. En daar was het weer, net zoals bijna 10 jaar geleden, allemaal kriebels in mijn buik. 

2015

Tim en ik hebben elkaar nooit helemaal los kunnen laten. Ik heb ook altijd tegen hem en mijn vriendinnen gezegd, dat er in mijn ogen een reden was dat hij altijd een deel van mijn leven uit bleef maken. En waar staan we nu? Zo’n 9 á 1o jaar na onze eerste date wonen we samen, hebben we een dochter en een fijne relatie. We zijn ouder, zien alles vanuit een nieuw perspectief en hebben andere normen en waarden. Ik heb altijd geweten dat Tim speciaal voor me zou blijven, altijd geweten dat ik een zwak voor hem zou houden. En waar we jarenlang een vriendschap op hebben gebouwd (waarin we elkaar àlles konden vertellen), hebben we nu de meest waterdichte ondergrond voor onze relatie. Iemand die ik kan vertrouwen, die voor me klaarstaat en alles over mij weet. Iemand die eerlijk is, ontzettend lief en grappig. Iemand die voor rust zorgt in mijn hoofd en mij respecteert voor de (soms wat saaie) persoon die ik ben. Iemand waarvan ik kan zeggen: ‘dit is de ware’.

Die iemand heb ik gevonden, eigenlijk al jaren geleden. Ode aan de papa van Lexi ♡

2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s