Baby update: 3 maanden oud

De wereld is opeens een stuk interessanter, alles moet worden aangeraakt en geproefd. De handjes en beentjes zijn ineens veel actiever, yes, Lexi is 3 maanden oud!

De afgelopen maand is Lexi weer gegroeid, weer heeft ze een sprongetje gehad en weer kan ze meer. Op dit moment geniet ze ontzettend van een potje “spelen”. Knuffels, speelgoed en spuugdoekjes worden met grote ogen bekeken en betast, en als ze ze eenmaal vastheeft moeten ze geproefd worden. Zelfs ik ben soms het slachtoffer. Met haar kleine handjes grijpt ze naar mijn gezicht (niet zo prettig wanneer haar nageltjes nog geknipt moeten worden) en dan verschijnt er een glimlach op haar gezicht. 

Ook rolt Lexi zich naar haar zij, en probeert ze vanuit daar om te rollen. Helaas (voor haar) lukt dit niet altijd, de frustratie die ze op zo’n moment heeft is stiekem best wel grappig. Vandaag voor het eerst rolde ze om  van haar rug naar haar buik, ik was hier 10 keer enthousiaster om dan zij zelf!’ Ze begint ook andere geluidjes te maken, waar het eerst “uh, ah en oh” was, komt er nu een heuse “prr, krr en brr” tussen. Schaterlachen doet ze nog steeds niet, terwijl ze al met ongeveer een maand á anderhalve maand ontzettend veel naar ons lacht. We zijn er stiekem al heel lang op aan het wachten, maar er komen al steeds meer geluidjes bij het lachen. 

Nog altijd krijgt Lexi de Allergy Care voeding van Hero. We hebben de laatste dagen gezien dat ze slecht reageert op normaal kraanwater, omdat we al een tijdje Spa water uit glazen flessen gebruiken zagen we niet of het echt wat met haar deed. Een paar dagen was het water op, en gebruikten we kraanwater. Huilen en nog eens huilen, en haar gezichtje en beentjes zaten onder de rode pukkeltjes. Snel weer Spa gehaald! Lexi drinkt momenteel zo’n 160 cc melk, 5 keer per dag. 

Over een paar dagen mogen we weer met ons meisje naar het consultatiebureau, dan krijgt ze haar 2e vaccinatie. Ik zie er een beetje tegenop, aangezien ze de vorige keer een verschikkelijke dag had na haar spuitjes. Ik hoop dan maar dat ze er deze keer beter op reageert, de paracetamol zetpilletjes liggen alvast klaar. 

Deze maand was voor ons even wennen. Ik ging weer werken, Lexi ging veel naar de gastouder en opa en oma, en Tim kreeg het druk met zijn opleiding. De komende maanden gaan nog pittiger worden, aangezien Tim begint met zijn stage en daardoor bijna 7 dagen in de week hard aan het werk is en ons weinig zal zien. We weten waar hij het voor doet, dat scheelt, en ik ben ontzettend trots op hem. 

We kijken uit naar de aankomende maand(en), en zijn verschrikkelijk benieuwd naar Lexi’s ontwikkelingen. 

Een gedachte over “Baby update: 3 maanden oud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s