Mama’s musthaves

Vaak krijg of koop ik dingen waar ik echt wat aan heb of dingen die simpelweg leuk zijn, maar als ik over alles een aparte blog moet gaan schrijven, ben ik over een jaar nog niet klaar. Vandaar dat ik mijn favoriete babyspullen en mamaspullen even op een rijtje zet:

Kruidvat luiers en billendoekjes

Als er iets is waar je iedere dag als mama veel mee te maken krijgt, dan zijn het wel luiers en billendoekjes. Wij gebruiken de luiers en doekjes van het Kruidvatmerk, die naar ons idee van goede kwaliteit zijn, goedkoop en zelfs schattig (de nummer 3 variant heeft een schattig opdrukje). 

Flessensterilisator van Bibi

Toen ik zwanger was kreeg ik van een vriendin een ontzettend handig ding: Een flessensterilisator voor in de magnetron. Onze flessensterilisator is van Bibi. Iedere avond doen we wat water in de bak, zetten we de fles met fopspeentjes erin en doen we ‘m 4 tot 5 minuten in de magnetron. Zo hebben we de volgende ochtend weer een schoon, uitgekookt flesje. 

Difrax fles en speen

In de eerste dagen na Lexi’s geboorte probeerde we de Dr. Brown flessen uit, helaas was dit geen succes. Lexi snapte niets van de speen, dronk te gulzig en hapte veel lucht. Gelukkig had ik een back-up, de flessen van Difrax. Tim en ik hadden een starterpack gekocht bij de Babydump, 4 flessen en 1 fopspeen zaten daarin. De Difrax flessen zijn ontzettend fijn, en zien er mooi uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben een aparte S vorm. Het enige nadeel aan de fles is dat ze niet in alle flessenwarmers passen. De flessenwarmer van Difrax zelf is wat aan de dure kant, en de meeste flessenwarmers zijn te smal waardoor de Difrax fles er niet in past met zijn aparte vorm. Ook de fopspeentjes van Difrax zijn hier een groot succes. Het zijn de enige die Lexi echt wil, we hebben ook fopspenen van Avent, maar deze bleken toch niet zo geliefd. 

Swaddle Me

Ik denk dat dit toch wel in mijn top 3 zit van alle aankopen die ik heb. Wat moet ik zonder de inbakerdoek van Swaddle Me? We probeerde Lexi laatst nog in te bakeren met een inbakerzak van Woombie, maar Lexi slaapt toch echt alleen door in de doek van Swaddle me. De Swaddle Me is echt een aanrader, vooral als je een superbewegelijke baby hebt (met slapen). 

HEMA kleertjes en rompers

In de afgelopen maanden heb ik ontzettend veel kleertjes gekocht voor Lexi, teveel als ik eerlijk ben. Ik koop haar kleertjes over het algemeen bij H&M, C&A, Primark, Zeeman en vooral HEMA. Belangrijk vind ik dat de kleertjes gemakkelijk zijn om aan te doen en niet teveel krimpen in de was en droogmachine. De kleertjes en rompers van HEMA voldoen helemaal aan mijn eisen. Ze zijn vaak stretchy, niet te duur en ook nog eens mooi! Mijn favoriete kledingstuk voor Lexi is een schattig vestje van HEMA met knoopjes, handig om aan te doen (geen struggle sessie om een truitje over haar hoofdje aan te doen). Het vestje heb ik echt in alle kleuren die ze hadden, en in meerdere maten gekocht. Ook de rompers van HEMA zijn super. Ze zitten altijd goed en rekken superfijn uit. Tip: in het begin kocht ik veel omslagrompers, superhandig! 

Oppasboek

Ik heb lang getwijfeld of ik een echt oppasboekje zou bestellen voor Lexi, en ergens denk ik dat ik dit ook nog wel ga doen. Voor nu heb ik er zelf een gemaakt. Voor elke dag dat Lexi naar de gastouder of haar opa en oma gaat, zijn er 3 pagina’s. Op pagina 1 zet ik de voedingen en tijden van het voeden voor die dag, op pagina 2 schrijf ik een klein berichtje voor de oppas en op pagina 3 kan de oppas een berichtje voor ons schrijven aan het einde van de dag. Heel leuk om te bewaren, en fijn om even te lezen over Lexi’s dag wanneer ze thuiskomt. 

Decoratie

Ik vind het superleuk om het huis op te fleuren met leuke deco’s, vooral nu Lexi er is. Het liefst verander ik om de week haar kamer, ik zie veel te veel ideeën op Pinterest. Op dit moment heb ik een aantal favoriete decoraties. Bijvoorbeeld een wolkenlamp van IKEA, Scrabbleletters van houtduif.nl, ons zelfverzonnen dienblad aan de muur met fotolijstjes, de letterslinger en ga zo maar door! 

Strikjes en sokjes

Vanaf het moment dat ik wist dat ik een meisje zou krijgen, ben ik fanatiek op zoek gegaan naar strikjes! Geweldig vind ik het, omdat het de look helemaal af maakt en het gewoonweg superschattig is. Een heel mandje vol strikjes is het gevolg, maar mijn favo strikjes zijn van H&M. En dan haar sokjes; ik wist niet dat ik een voorkeur zou krijgen voor bepaalde sokken. In mijn zwangerschap kocht ik ze overal en nergens, maar nu merk ik dat ik zelfs hiervoor een voorkeur heb. De fijnste sokjes die ik heb, zijn van Bambino. Eerst trok ik haar vaak een maillot aan, zodat ik niet telkens een sok moest gaan zoeken als ze er weer een uitgeschopt had. 

Mamaboekje

Toevallig kwam ik erbij uit op een site; “Mom’s one line a day”. Een superschattig boekje waarin je iedere dag van het jaar een zinnetje kunt schrijven, voor 5 jaar lang. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer spullen waar ik als mama blij van word, denk aan bewaarpotjes voor de voeding, fijne aankleedkussenhoezen, speelgoed, de boxmobiel en opbergmandjes voor Lexi’s spullen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s