Liever voor het leven: Mama’s beste vriendin

In de tijd dat je op deze aardbol mag rondhuppelen, zul je ontzettend veel mensen ontmoeten en beter leren kennen. Een grote hoeveelheid van die mensen komen en gaan, ze blijven niet plakken. De meerderheid van je vrienden heb je maar “even”, maar mijn beste vriendin, die heb ik liever voor het leven. 

Ik leerde Vera kennen toen we bij elkaar in de brugklas kwamen. Totaal verschillende types, zij wilde niets van mij weten en visa versa. Een aantal jaren met vooroordelen over elkaar, en in principe verder geen interesse in elkaar gingen voorbij. Uiteindelijk haalden we ons diploma en begonnen we aan een opleiding. Beide gestopt met de opleidingen die we gekozen hadden, en beide de keuze gemaakt om verder te leren voor (de “ik-weet-niet-wat-ik-anders-moet-gaan-doen-en-ik-vind-uiterlijke-verzorging-wel-leuk-opzich-opleiding”) Kapster. Uit al die honderden mensen die zich jaarlijks aanmelden voor deze school, kwamen wij twee bij elkaar in de klas (tot irritatie van beide kanten). En wat doe je, als je weet dat je sowieso een jaar met elkaar opgescheept zit? Aardig, of in ieder geval normaal. 

Toch was er één ding heel duidelijk, die eerste dag dat we samen naar school gingen; we konden het dus wèl met elkaar vinden. Al snel ontstond er een vriendschap die steeds hechter werd, en uiteindelijk de beste vriendschap is geworden die we ooit hebben mogen ervaren. Met Vera deel ik lief en leed, en alles kan ik bij haar kwijt. We hebben in de afgelopen jaren een band opgebouwd die sterker is dan ooit, en ondanks onze verschillende persoonlijkheden vullen we elkaar ontzettend aan. Zo heeft zij mij geleerd dat ik soms echt wel mijn mond mag opentrekken, en heb ik haar geleerd rustig te blijven in bepaalde situaties. Ik mag me gezegend voelen met haar in mijn leven, en al zeker met de geweldige vriendschap die we hebben. 

De afgelopen jaren hebben we ontzettend veel aan elkaar gehad, en de gekste dingen meegemaakt. Van break-ups tot city trips, urenlange terrassessies, school en werk, en langzaam groeien we samen door in ons leven, ik als mama en Vera als degene waar ik Lexi over zal vertellen wanneer zij zelf vrienden en  vriendinnen krijgt. Oh wat hoop ik dat mijn eigen meisje ook ooit zo’n intens mooie vriendschap mag ervaren. 

Dit koester ik, voor zolang het mag duren. Dit heb ik liever voor het leven. Mama’s beste vriendin. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s