Huisje van Lexi

Ik heb heimwee. Heimwee naar de plek waar het allemaal begon, heimwee naar de plek waar Lexi zich 9 maanden lang thuis heeft gevoeld. Heimwee naar mijn babybuik, het huisje van Lexi.


En dan is het er plotseling: het gemis van mijn zwangerschap, en dan met name mijn buik. Tijdens de zwangerschap hoorde ik om de haverklap dezelfde uitspraak: ‘Geniet er maar van, zolang het nog kan.’ Voor mij kon de tijd op dat moment niet snel genoeg gaan. Elke periode van mijn zwangerschap keek ik uit naar de volgende. Nog niets te zien? Ik kon niet wachten tot mijn buik ging groeien. Misselijk? Ik kon niet wachten tot het voorbij was. Termijnecho? Ik kon niet wachten op de 20 weken echo. En in de laatste maanden, waar ook wat tegenslagen plaatsvonden, kon ik niet wachten tot Lexi geboren zou worden. 

Ik wil niet zeggen dat ik niet genoten heb van mijn zwangerschap, maar achteraf gezien had ik er toch wat positiever in mogen staan. Nu mis ik het uitkijken naar echo’s, het eerste leven dat ik kon voelen in mijn buik, het luisteren naar haar hartslag en de geweldige aandacht om me heen. Onbekende mensen die me geluk wenste, die me complimenten gaven over mijn “mooie buikje”. Lieve cadeautjes van vrienden en familie, berichtjes om te vragen hoe het met me ging. 


En oh wat mis ik het aaien over mijn buik, wat ik bijna onbewust de hele dag deed. Of mijn vriend, die lieve woorden fluisterde tegen mijn buik. Ik heb heimwee naar Lexi’s eerste thuis, waar haar belangrijkste ontwikkelingen plaats hebben gevonden. Waar ze zich geborgen voelde, en elke seconde van de dag dicht bij me was. Daar waar ik haar nooit hoefde te missen, want ze ging overal mee naartoe. Ik ben trots op mezelf, trots op mijn lichaam, want mijn lichaam heeft een nieuw mensenleven gemaakt. Wat was het toch bijzonder om zwanger te zijn, en wat een eer. 

En misschien, heel misschien, mag het huisje van Lexi ooit nog een nieuw mensje verwelkomen. Voor nu is het een thuis waar mama en Lexi soms even naar terug verlangen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s