Wat is er met Lexi?

De vraag die ons al maanden bezighoudt; wat is er in hemelsnaam aan de hand met Lexi? 

Al maanden zit het ons niet lekker, waarom is Lexi zo inrustig tijdens het voeden? Waarom huilt ze zoveel wanneer ze probeert haar ontlasting op gang te krijgen? Waarom duurt het uren voordat ze het er uberhaupt uit krijgt? Wat heeft ze? En waarom? We hebben ontzettend veel geprobeerd. Het enige succes en de enige vooruitgang die we  hebben geboekt was het overstappen naar Hero Baby Allergy Care babyvoeding, we merkten meteen dat ze hier stukken beter op reageerde. Helaas was daarmee het probleem nog steeds niet opgelost, en besloten we om Lexi eens na te laten kijken bij een osteopaat. 

Bij de osteopaat kreeg ik eerst een heel “interview”. Wat zijn haar klachten? Hoe ben ik bevallen, en hoe lang duurde de bevalling? Vele vragen volgde, en vervolgens ging de osteopaat met Lexi aan de slag. Ze werd nagekeken van top tot teen. En daar was het dan -na al die tijd van onzekerheid-, een antwoord. Ten eerste heeft Lexi verborgen reflux, dit betekend dat haar maagklepjes niet goed sluiten met als gevolg dat de voeding steeds omhoog komt maar er niet uit komt (vandaar verborgen reflux). Ze geeft dus geen melk terug, maar het komt door de slokdarm omhoog en zakt dan weer naar beneden waar het zuur een tijd in de maag blijft hangen. Ten tweede zijn er door de snelle bevalling een aantal drukpunten in haar hoofdje niet geraakt, die ervoor zorgen dat de darmen beginnen te functioneren en rijpen. Om deze reden is het voor haar een heel gedoe om de ontlasting op gang te krijgen. 

Dat we eindelijk weten wat er al die tijd in het lijfje van ons meisje speelde geeft ons ergens wat rust, omdat we nu weten hoe we rekening met haar kunnen houden. Zo hebben we haar matrasje nu wat gekanteld in bed, en weten we waarom ze zo graag rechtop gehouden wil worden. Helaas is aan de rijping van haar darmen niet veel te doen, behalve nog even wachten met vaste voeding, al is ze daar naar ons idee al een tijdje aan toe. De osteopaat gaat binnekort verder met haar te behandelen zodat haar lichaam zichzelf sneller herstelt, en hopelijk zal ze daarna minder last hebben. 

Na onze afspraak bij de osteopaat moesten we bijna gelijk door naar de volgende afspraak in het ziekenhuis. Lexi heeft een “apart dimpeltje” bij haar stuitje, wat ons eigenlijk niet opviel maar het CB en de huisarts wel. Er zat een kans in dat Lexi toch een half-open ruggetje kon hebben. Gelukkig is dit niet zo. In het ziekenhuis werd een echo gemaakt van haar stuit en heupen, waar thank god niets vreemds op te zien was. Ze heeft dus gewoon een onschuldig dimpeltje bij haar stuitje, niets meer of minder dan dat. 

Hoe de behandelingen van Lexi verder verlopen, en of ze uberhaupt werken zullen we vanzelf zien. Mocht het allemaal niet baten, dan kunnen we nog altijd met haar naar een kinderarts. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s