February 10th

Net zoals Lexi’s geboortedatum, is 10 februari een dag waar ik nog jaren bij stil zal staan.

Op 10 februari 2016 vertelde niet 1, maar 3 zwangerschapstesten mij dat ik een klein leventje in mijn buik met me meedroeg. Vanaf dat moment veranderde alles, life as we know it werd opeens een gigantische uitdaging met heel veel vraagtekens. Erachter komen dat ik zwanger was, was een explosie van emoties. Die avond ging er ontzettend veel door me heen, en zo was het ook voor mijn vriend. Je vraagt jezelf af, ben je geschikt voor het ouderschap? Ben je volwassen genoeg om als 24 jarige een kind op de wereld te zetten? Hoe nu verder? 

Toch was er één emotie het sterkst aanwezig voor mij, en die emotie was puur geluk. Ik hoor en zie mensen die geen kinderen kunnen krijgen, of er jaren over doen om zwanger te raken. En ik, ik mag gezegend zijn met de meest magische functie van mijn lichaam: vruchtbaarheid. Puur geluk en pure liefde, dat was het sterkste gevoel dat ik een paar minuten na het zien van de positieve zwangerschapstest had. Ik zal niet liegen, want het was ook beangstigend, spannend, emotioneel en stressvol. Maar in mijn ogen gebeurt niets zonder reden, en als jou zoiets bijzonders gegeven wordt, omarm het dan. 

10 februari blijft voor mij de dag na carnaval,  aswoensdag. De dag nadat ik de avond van tevoren nog doodleuk in een kroeg stond te dansen. 10 februari blijft voor mij de dag dat we heerlijk hebben uitgeslapen, en een bezoekje brachten aan Tim zijn oma. 10 februari blijft de dag waarop mijn intuïtie me vertelde dat er iets aan de hand was, en plotseling stond ik voor het eerst in mijn leven met een zwangerschapstest in mijn handen. 10 februari blijft een dag die ik wil vieren, gewoon in mezelf. 

10 februari 2016 is een doodnormale woensdag waarop een test ons verklapte dat we papa en mama zouden worden, en dat we een aantal maanden later de grootste liefde van ons leven zouden gaan ontmoeten. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s