Waarom een (mama) blog?

Al jaren is schrijven een hobby van me, die ik nooit echt naar buiten heb durven brengen. Als kind schreef ik liedjes, gedichten, dagboeken, brieven en verhalen. Toen ik ouder werd, bleef ik een bepaalde liefde voor schrijven houden.
Zo schreef ik een aantal jaar geleden een leesboek voor mijn beste vriendin (van welgeteld 356 bladzijde), die mij daarna op het hart heeft gedrukt om meer met schrijven te gaan doen.

Dat was niet de eerste keer dat ik dit hoorde, ik werd vaker aangesproken op mijn manier van schrijven, zowel op mijn opleidingen als in mijn privéleven. Uit “angst” voor wat de buitenwereld zou denken, deed ik hier steeds niets mee.
Niet alleen mijn onzekerheid speelde een rol, ook het gebrek aan inspiratie. Want áls ik al een blog ging beginnen, waarover moest ik schrijven? En als ik een boek zou willen uitbrengen, wie zou dit uberhaupt gaan lezen?

Sinds mijn zwangerschap ben ik meer te vinden op het internet dan ooit tevoren. Ik zocht en zoek vaak informatie op forums en blogs. Medische en andere informatieve sites doen me niet zoveel. Zo kwam ik op het idee om mijn eigen ervaringen en tips te delen, en ben ik deze mama-blog begonnen. Toen ik net begon met bloggen, wilde ik mijn blog nog anoniem houden. Tja, daar kwam die onzekerheid weer even opzetten. Toch heb ik, sinds het moederschap, wat meer lak aan wat anderen van me denken. Het enige wat ik nodig had was wat bevestiging, en die haalde ik bij mijn vriend, beste vriendin, moeder en een collega. Door hun bevestiging heb ik uiteindelijk mijn blog op Facebook en Instagram gedeeld, en dat is voor mij een grote, maar vooral goede stap geweest.

Door dit, maar ook alleen al door het moederschap heb ik mijn onzekerheden aan de kant kunnen schuiven. Het enige waar ik nu van mezelf nog onzeker over mág zijn, is het moederschap op zich. En ook daarover zullen nog vele blogs volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s