Baby update: 4 maanden oud

Het eerste hapje, de eerste lach mét geluid en het moeiteloos omrollen, het is allemaal een feit. Lexi is 4 maanden oud! 

Wat gebeurd er toch veel in de ontwikkeling van baby’s in een korte tijd. Binnen één maand verandert er zoveel, dat mijn emoties, camera en vreugdesprongetjes het bijna niet meer bij kunnen houden.

De afgelopen weken heeft Lexi alweer verschillende dingen geleerd en uitgeprobeerd, zo lacht ze sinds kort eindelijk met geluid, een “echte” lach. En de eerste keer dat ze dat deed, was het gewoon om mijn gezicht en lach (altijd fijn om uitgelachen te worden door je eigen vlees en bloed). In de vorige babyupdate vertelde ik dat Lexi was begonnen met omrollen, op dit moment rolt ze zonder moeite van rug naar buik, en van buik naar rug. Het inbakeren is dan ook bijna voorbij, binnekort mag de slaapzak uit de kast gehaald worden. Het overstappen van inbakerdoek naar slaapzak zal even doorbijten zijn, want de keren dat ik Lexi zonder doek in bed heb gelegd, raakte ze overstuur en kon ze niet slapen. 

Sinds een weekje geven we Lexi ook bijvoeding, we zijn begonnen met groentehapjes, maar geven het haar nog met mate. Of ze het lekker vindt? Daar valt over te discussiëren. De ene keer eet ze veel, de andere keer spreekt haar gezicht boekdelen! 

Wat we ook merken aan Lexi, is dat ze nieuwsgieriger geworden is. Alles wat ze ziet, voelt en proeft is een ontdekkingsreis. Ze probeert te tijgeren, stopt alles wat ze vast heeft in haar mond en is ineens gefascineerd door alles behalve haar eigen knuffels en speelgoed. Nieuwsgierig aagje, niets minder dan dat. Wat ook leuk is, is dat ze steeds meer haar eigen karakter begint te krijgen. Natuurlijk lijken de karaktertrekken van baby’s allemaal op elkaar, maar het lijkt alsof het ook deels haar eigen persoonlijkheid is die soms naar buiten komt.

Op naar de volgende maand, ik ben benieuwd wat deze voor ons in petto heeft! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s