Carnaval in Limburg

Het was de afgelopen dagen weer zo ver; Carnaval of Vasteloavend, hoe je het ook wil noemen, het is een hele happening hier in Limburg.

Voor Lexi zal de Carnavalsgekte er met de paplepel ingegoten worden.

Tim is een echte Carnavalsvierder, en hoewel ik het leuk vind om het één of twee dagen te vieren, ik heb er verder niet veel mee. Als kinderen zijn wij ermee opgegroeid, ieder jaar rond februari en maart werden de schmink en gekleurde kleding uit de kasten getrokken. Vijf dagen feest onder genot van Nederlandse, Duitse en Limburgse muziek. Vijf dagen jezelf verkleden, schminken en gezelligheid zoeken in de buitenlucht of cafés.

Zo heb ik mezelf in het verleden over straat laten gaan als (om maar een paar voorbeelden te noemen) clown, indiaan, lieveheersbeestje, dienstmeisje, vampier, zuster, matroos en politieagente. Carnaval heb ik altijd gevierd in mijn eigen dorp en daarna in de Limburgse trekpleisters Roermond en Maastricht en de dorpen eromheen. Ieder jaar was er minimaal één dag waarop ik me oppakte, en Carnaval ging vieren.

Nu ik mama ben, zal Carnaval een tikkeltje anders zijn. Er is sinds oktober namelijk een nieuwe Carnavalsvierster op de wereld gezet, en daar moet rekening mee gehouden worden. Dit jaar heeft Lexi de Carnavalsdagen bij opa en oma mogen doorbrengen, omdat Tim en ik moesten werken en daarna ook zelf een dagje gingen feesten. Oma en opa hebben Lexi, hoe klein ze ook is, toch even meegenomen in de Carnavalssfeer. Verkleden, naar de optocht en samen Carnavalstelevisie kijken. Lexi vond het allemaal wel prima, en wij hebben er leuke foto’s aan overgehouden!

Nog even en dan mogen we ons meisje ook meenemen naar optochten, het chipsbal, het hummeltjesbal en misschien zelfs optredens in de stad. Hoe dan ook, het enige wat telt is dat ze plezier heeft. En zeg nou zelf, welk kind houdt nou niet van een verkleedpartijtje?

2 gedachtes over “Carnaval in Limburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s