10x You know you’re a mom when..

Al een hele tijd hoor ik mezelf bij bepaalde gespreksonderwerpen of gebeurtenissen zeggen: ‘Jep, ik ben écht een mama nu’. Het is stiekem wel een beetje komisch hoe je in veel grote, maar vooral ook kleine dingen veranderd wanneer je moeder wordt. 

En dus, waarom zetten we die dingen niet even op een rijtje? Want er zullen zoveel mama’s zijn die zichzelf hierin herkennen!

Je weet dat je een mama bent wanneer…

1. Douchen of even naar de wc gaan voelt alsof je een week vakantie hebt na een half jaar fulltime werken. Écht. Wat een rust!

2. Je mee kunt zingen met de Nijntje themesong en andere kinderliedjes, en dan ook nog uit volle borst.

3. De wasmand nooit leeg lijkt te raken. Hij puilt namelijk iedere dag uit door de vele spuugdoekjes, sokjes, slabbers, luierdoeken en kleren.

4. Er een leuke film op tv komt om 21.30 uur, maar die kun jij helaas niet afkijken want je hebt al wallen tot op je enkels sinds een uur of 20.00. 

5. Er overal en nergens speelgoed ligt en knuffels, die je om de haverklap netjes probeert op te ruimen. Volgensmij lopen die zelf de box en speelgoedkist uit hoor, hoe komen ze anders een half uur later weer overal terecht?

6. Je na 3 wijntjes ladderzat bent, terwijl je voorheen een hele fles leeg kon drinken zonder er iets van te merken.

7. De buren denken dat je 3 weken op vakantie gaat als je weg gaat met de kleine, je neemt de halve inboedel mee. Het is dat je de meubels nog laat staan, anders zou de buurt denken dat je aan het verhuizen bent. 

8. Je gaat winkelen voor jezelf, en thuiskomt met 4 tassen vol spullen… Voor je kind.

9. Slapen tot 8.00 uur in de ochtend betekent dat je hebt uitgeslapen. 

10. De hele telefoonopslag vol hebt, door alle foto’s en filmpjes die je van je kind hebt gemaakt. (Believe me, dit is echt een first world problem in mijn leven). 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s